Filet z pstrąga pieczony w migdałach

3 grudnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

11 filet z pstraga

500 g filetów z pstrąga
50 g płatków migdałów
2 jaja
2 łyżki oliwy

Przyprawy KAMIS:
2 łyżeczki Majeranku
Pieprz biały mielony
Sól morska w młynku

Pstrąga oprószyć majerankiem, pieprzem i solą, delikatnie skropić sokiem z cytryny, następnie zamoczyć w rozkłóconym jajku, posypać płatkami migdałów. Posmarować oliwą, piec w piekarniku w temp. 160 st. ok. 15 min.
Podawać z sosem z borowików.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.