Filet rybny z warzywami

30 czerwca 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: 20 min.

Składniki:


– 2 filety białej ryby
– mieszanka konserwowa (groszek, marchewka, kukurydza)
– kalarepka
– kilka szparagów
– 2 łyżki pasty miso
– 1 łyżeczka jasnego sosu sojowego
– 1 łyżeczka oleju sezamowego
– 1 łyżeczka startego imbiru
– 1/2 łyżeczki białego wina
– odrobina pieprzu i soli

Przygotować sos z miso, sosu sojowego, oleju sezamowego, imbiru, wina i pieprzu. Rybę dobrze posmarować sosem. Ugotować szparagi. Rozgrzać odrobinę tłuszczu na patelni grillowej i usmażyć rybę, pod koniec wlewając cały sos. Rybę przełożyć na talerz, dodać warzywa konserwowe, posypać pieprzem i drobno startą kalarepką. Podawać z ciemnym pieczywem lub ryżem.



FORUM - bieżące dyskusje

botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...