Figowa przystawka

26 maja 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane figi z chlebowymi tostami

Składniki:
1/2 szklanki migdałów
2 łyżki orzechów laskowych
1 łyżeczka czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek, plus więcej do pieczenia
2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
2 łyżki octu
3/4 łyżeczki soli
20 dojrzałych fig
2 kromki chleba
garść rukoli
Przygotowanie:
Przygotować grill. Rozdrobnić migdały i orzechy, dodać paprykę, czosnek i oliwę z oliwek. Wymieszać. Dodać ocet i sól. Figi lekko skropić pozostałą oliwą i grillować około 1 min. z każdej strony. Chleb pokropić oliwą z oliwek i grillować 2 do 3 min. z każdej strony. Figi przeciąć na połowę lub pozostawić w całości. Chleb posmarować przygotowanym sosem z orzechów i migdałów. Figi i chleb ułożyć na talerzu udekorować rukolą.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Figowa przystawka

  1. avatar Barbie pisze:

    a skąd tu dojrzałe figi wytrzasnąć?

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...