Figowa przystawka

26 maja 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny
Grillowane figi z chlebowymi tostami

Składniki:
1/2 szklanki migdałów
2 łyżki orzechów laskowych
1 łyżeczka czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
5 łyżek oliwy z oliwek, plus więcej do pieczenia
2 łyżeczki papryki wędzonej w proszku
2 łyżki octu
3/4 łyżeczki soli
20 dojrzałych fig
2 kromki chleba
garść rukoli
Przygotowanie:
Przygotować grill. Rozdrobnić migdały i orzechy, dodać paprykę, czosnek i oliwę z oliwek. Wymieszać. Dodać ocet i sól. Figi lekko skropić pozostałą oliwą i grillować około 1 min. z każdej strony. Chleb pokropić oliwą z oliwek i grillować 2 do 3 min. z każdej strony. Figi przeciąć na połowę lub pozostawić w całości. Chleb posmarować przygotowanym sosem z orzechów i migdałów. Figi i chleb ułożyć na talerzu udekorować rukolą.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....