Feta zapiekana na szpinaku | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Feta zapiekana na szpinaku

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

100 g sera feta

200 g mrożonych liści szpinaku

50 ml śmietany 12%

3 duże ząbki czosnku

2 marynowane papryczki chilli

2 czarne oliwki bez pestek

¼ łyżeczki soli

¼ łyżeczki białego mielonego pieprzu

¼ szklanki wody

Wodę wlewamy na patelnię, dodajemy szpinak i dusimy do momentu, aż odparuje 90% wody. Czosnek bardzo drobno siekamy. Śmietanę mieszamy z czosnkiem, pieprzem i solą. Wlewamy do szpinaku i dokładnie mieszając doprowadzamy do wrzenia.

Fetę dzielimy na trójkąty. Do naczynia, w którym danie będzie podane wkładamy szpinak, wyrównujemy powierzchnię, na nim układamy fetę. Na każdym trójkącie umieszczamy papryczkę i po 2 połówki czarnej oliwki.

Piekarnik rozgrzewamy do 280 stopni (górna grzałka z termoobiegiem).

Fetę zapiekamy przez 10 minut. Podajemy gorącą.

Smacznego!

file1258473842



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...
Złomowanie auta
Dziś jest takie zapotrzebowanie na tanie auta że warto je sprzedać całe, np. dla początkującego...
tworzymy opowiadanie - zabawa
.....ale ona natychmiast zaczęła szukać sobie kolejnego męża. ..
Parkiet - trudny wybór
A nie lepsze drewno bez lakieru...?