Faworki

3 lutego 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

50 dag mąki tortowej
6 żółtek
6 łyżek śmietany
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka octu lub spirytusu
2 kostki smalcu lub olej
cukier puder do posypania

Wszystko razem zagnieść, jak ciasto za gęste dodać więcej śmietany. Odstawić na 1 ½  godziny. Następnie znów gnieść aż się ukażą pęcherzyki. Rozwałkować placki jak najcieniej. Kroić w paski, w środku paska przeciąć i jeden brzeg przeciągnąć przez przecięcie w środku.
Smażyć na głębokim tłuszczu z 2 stron. Posypać cukrem pudrem.

file1265230376



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...