Faszerowane ziemniaki

2 października 2013,
dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 duże ziemniaki
– 10 dag sera żółtego
– 4 łyżki creme fraiche
– łyżka posiekanej natki pietruszki
– szczypta gałki muszkatołowej
– sól, pieprz

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach w całości w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i na dłuższym boku ściąć wierzch ziemniaka. Usunąć łyżką środek ziemniaka tak, aby nie uszkodzić skórki. Ziemniaki ubić ze śmietaną, dodać gałkę muszkatołową, ser żółty, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz przełożyć do środka ziemniaka. Piec w nagrzanym piekarniku około 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....