Faszerowane ziemniaki

2 października 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 duże ziemniaki
– 10 dag sera żółtego
– 4 łyżki creme fraiche
– łyżka posiekanej natki pietruszki
– szczypta gałki muszkatołowej
– sól, pieprz

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach w całości w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i na dłuższym boku ściąć wierzch ziemniaka. Usunąć łyżką środek ziemniaka tak, aby nie uszkodzić skórki. Ziemniaki ubić ze śmietaną, dodać gałkę muszkatołową, ser żółty, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz przełożyć do środka ziemniaka. Piec w nagrzanym piekarniku około 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.