Faszerowane ziemniaki

2 października 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 duże ziemniaki
– 10 dag sera żółtego
– 4 łyżki creme fraiche
– łyżka posiekanej natki pietruszki
– szczypta gałki muszkatołowej
– sól, pieprz

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach w całości w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i na dłuższym boku ściąć wierzch ziemniaka. Usunąć łyżką środek ziemniaka tak, aby nie uszkodzić skórki. Ziemniaki ubić ze śmietaną, dodać gałkę muszkatołową, ser żółty, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz przełożyć do środka ziemniaka. Piec w nagrzanym piekarniku około 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D