Faszerowane ziemniaki

2 października 2013,
dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 4 duże ziemniaki
– 10 dag sera żółtego
– 4 łyżki creme fraiche
– łyżka posiekanej natki pietruszki
– szczypta gałki muszkatołowej
– sól, pieprz

Umyte ziemniaki ugotować w łupinach w całości w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzić i na dłuższym boku ściąć wierzch ziemniaka. Usunąć łyżką środek ziemniaka tak, aby nie uszkodzić skórki. Ziemniaki ubić ze śmietaną, dodać gałkę muszkatołową, ser żółty, sól i pieprz. Tak przygotowany farsz przełożyć do środka ziemniaka. Piec w nagrzanym piekarniku około 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie wybieracie się na urlop?
Bardzo fajne miejsce również polecam, a szczególnie podoba mi się to, że tam...
Gdzie wybieracie się na urlop?
Ciekawą ofertę ma hotel Manor House SPA w Chlewiskach koło Szydłowca w woj. świętokrzyskim,...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Przybranie na wadze jest dobrym pomysłem. Wtedy sylwetka będzie bardziej proporcjonalna, a kolana...
Jak nabrać mięśni aby nie bolały ko…
Warto wzbogacić dietę w białko, np, są różne produkty wysokobiałkowe, są też odżywki dla...