Faszerowane warzywa | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Faszerowane warzywa

10 czerwca 2014, dodał: adg887
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

po 3 papryki, pomidory, bakłażany

1/2 szkl ryżu

1 cebula

1/2 szkl pokrojonej szynki

kilka pieczarek

2/3 szkl zielonego groszku z puszki

żółty ser

oliwa, sól, pieprz, rozmaryn

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić,usunąć środki. Ryż ugotować na półtwardo. Cebulę posiekać,podsmażyć na oliwie, dodać zielony groszek, szynkę pokrojoną w drobna kostkę, posiekane pieczarki, dusimy kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Lekko studzimy i łączymy z tartym serem, ryżem. Napełniamy połówki warzyw. Owijamy folią, pieczemy na grillu. Doskonały dodatek do mięs lub spełni rolę przystawki.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Tabletka "po" od 15 roku życia
Dla mnie seks 15 latki jest czymś niepojętym, przeraża mnie to! ale teraz...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Będąc w związku trzeba wręcz należy rozmawiać. Nie tylko o problemach, bo te bardzo...
Podwyżka renty socjalnej
Uważam, że skutki podniesienia renty socjalnej będą korzystne społecznie. Grupa osób najbardziej w...
Złomowanie auta
Też tak myślę, że dzisiaj każdy patrzy gdzie kupić coś taniej tym bardziej...