Faszerowane warzywa

10 czerwca 2014, dodał: adg887
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

po 3 papryki, pomidory, bakłażany

1/2 szkl ryżu

1 cebula

1/2 szkl pokrojonej szynki

kilka pieczarek

2/3 szkl zielonego groszku z puszki

żółty ser

oliwa, sól, pieprz, rozmaryn

Przygotowanie:

Warzywa oczyścić,usunąć środki. Ryż ugotować na półtwardo. Cebulę posiekać,podsmażyć na oliwie, dodać zielony groszek, szynkę pokrojoną w drobna kostkę, posiekane pieczarki, dusimy kilka minut. Doprawić solą, pieprzem, rozmarynem. Lekko studzimy i łączymy z tartym serem, ryżem. Napełniamy połówki warzyw. Owijamy folią, pieczemy na grillu. Doskonały dodatek do mięs lub spełni rolę przystawki.