Faszerowane pieczarki dla wegetarian

10 lutego 2014, dodał: Milena999
Artykuł zewnętrzny

Dieta wegetariańska jest bardzo zdrowa, choć niektórzy uznają ją za mało urozmaiconą. Podpowiadamy jak przygotować pyszne i sycące pieczarki z wegetariańskim farszem.
Przygotuj sześć pieczarek o szerokich kapeluszach. Obierz je, umyj i osusz, a następnie odetnij ogonki i drobno je posiekaj. Osobno pokrój szczypiorek, jednego pora, dwie marchewki, dwa pomidory oraz swoje ulubione warzywa według uznania (możesz też użyć gotowej mieszanki warzyw mrożonych). W garnku stop 30 g masła, usmaż na nim ogonki i pora, dodaj trzy rozgniecione ząbki czosnku, łyżeczkę mielonej kolendry, kilka ziaren kminku oraz szczyptę chili, pieprz i sól. Po kilku minutach dodaj pozostałe warzywa. Ugotuj na twardo dwa jajka, obierz i drobno posiekaj. Gdy smażone warzywa ostygną, połącz je z jajkami i dokładnie wymieszaj, by powstała jednolita masa. Ułóż ją w kapeluszach pieczarek i wstaw na 10 minut do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Potem posyp kapelusze tartym parmezanem i piecz, dopóki ser się nie rozpuści.
Smacznego.

 

0_7976



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...