Pieczarki faszerowane szynka z serem

17 marca 2013, dodał: Miki
Artykuł zewnętrzny

file1363531763

20 sztuk pieczarki,
4 ząbki czosnek,
1 duża sztuka cebula biała,
2 plastry szynka wędzona,
2 łyżki bułka tarta,
do posypania ser żółty straty,
sól do smaku,
do smaku pieprz czarny mielony
1 łyżka margaryna

Z pieczarek wycinamy nóżki przy kapeluszu i drobno siekamy.Cebulę oraz czosnek drobno kroimy.Na patelnię wrzucamy margarynę gdy się rozpuści wrzucamy pokrojone ogonki pieczarek,cebulę i czosnek,wszystko dusimy ok 5 minut.Dodajemy bułkę tartą i mieszamy, doprawiamy solą oraz pieprzem.Farszem napełniamy 10 pieczarek i układamy je na blasze. Do pozostałego farszu dodajemy drobno pokrojoną szynkę i nadziewamy pozostałe 10 pieczarek. Posypujemy wiórkami startego żółtego sera.Zapiekamy rozgrzanym piekarniku na 150 C około 20 minut.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺