Faszerowane ogórki

29 kwietnia 2011, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 2 ogórki,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki,
  • kawałek czerwonej papryki,
  • pomidor,
  • 2 rzodkiewki,
  • śmietana

Ogórki przekroić wzdłuż, wyjąć pestki, pozostawić ściankę grubości ok. 1/2 cm. Jajka ugotować, drobniutko pokroić, doprawić, dodać drobno posiekaną paprykę, pomidora, rzodkiewki, natkę oraz śmietanę. Dokładnie wymieszać. Farszem napełnić ogórki. Zawinąć w folię i na conajmniej pół godz. wstawić do lodówki.

Doskonałe na przekąskę lub lekką kolację.

file1304074422



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...