Faszerowane muszle makaronowe

14 marca 2013, dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny
Składniki: 
opakowanie muszli makaronowych (20 szt.)
 300 g mięsa mielonego (wieprzowego)
 100 g pieczarek
 1 cebula
 1 marchewka
 50 g suszonych pomidorów z żurawiną w oleju z ziołami 
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 
 2 ząbki czosnku 
 olej do smażenia  
 70 g startego sera żółtego
 po 1/2 łyżeczki oregano i bazylii 
 1/2 łyżeczki  słodkiej papryki   
 sól,pieprz do smaku 

 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Odcedzić. Rozłożyć by
przestygł i nie posklejał się. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na
gorącym oleju .Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce,pieczarki oczyścić
drobno posiekać,suszone pomidory również posiekać.Do podsmażonej
cebuli dodać mięso,marchewkę,pieczarki,przeciśnięty
czosnek.Przyprawić solą, pieprzem,oregano,bazylią,czerwoną
papryką.Podsmażyć aż mięso zmieni kolor na brązowy.Pod koniec
dodajemy suszone pomidory i natkę pietruszki.

 Muszle napełnić ciepłym farszem, wierz posypać serem żółtym i
ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego
piekarnika i piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak wykorzystać sok po kiszonych og…
Woda po ogórkach kiszonych można wykorzystać do zup, sosów i mięs. Można...
Wczesne truskawki niezdrowe?
Wiadomo, że aby szybko urosły w tunelu foliowym czy szklarni, są faszerowane chemią...
Podwyżki opłat sanatoryjnych
Co to za opłaty, 200-300 zł za kilkanaście dni wczasów? Często nie jeżdżą...
Dyrektywa budynkowa EPBD
Już widzę, jak dziadkowie w kurnych chatkach na wsi inwestują w panele... Zostawią...