Faszerowana papryka mięsem, zapiekana serem

28 sierpnia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

 

Składniki:

6 szt. papryki
80 dag mięsa mielonego
4 łyżki bułki tartej
2 jajka
pół pęczka cebuli dymki
1 łyżka przyprawy np. jarzynki
15 dag sera żółtego
pieprz ziołowy

Umytą paprykę przekroić na połówki, oczyścić wewnątrz. Posypać delikatnie pieprzem ziołowym, układać na blaszce. Mięso mielone połączyć z jajkami, bułka tartą, posiekanymi dymkami (razem ze szczypiorem), dodać czubatą łyżkę jarzynki. Masę dokładnie wyrobić. Faszerować połówki papryk, na wierzch układać cienkie paski żółtego sera. Zapiekać ok. 45-50 minut.
Bardzo dobrze smakują z ryżem.

file1377679385



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...