Faszerowana cukinia z warzywami i szynką

16 sierpnia 2013, dodał: monia1598741
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 średnia cukinia

– 1 duża marchewka

– kawałeczek papryczki chilii

– kilka fasolek szparagowych

– kilka pomidorków koktajlowych bądź 1 duży

– 4 plasterki szynki

– 1 średnia cebula

– pietruszka, koperek, śwerza bazylia i oregano

– sól do smaku

– 2 łyżi oleju rzepakowego

– 50 g startego parmezanu

PS.: Cukinię można nadziać czym tylko się chcę, każde warzywko będzie pasować :)

Przygotowanie:

Cukinie przekrajamy wzdłóż. Wydrążamy środek. Pozostałe składniki, jeśli to konieczne obieramy i kroimy w kostkę czy w plasterki :) dodajemy sól, olej i parmezan i wszystko dokładnie mieszamy. Całym naszym nadzieniem faszerujemy cukinię. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na 25 minut i kolejne 25 na 190 stopni.

 

file1376641037



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz