Faszerowana cukinia szpinakiem i kaszą kuskus

29 października 2012,
dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 1 duża cukinia
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 2 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 szklanka kaszy kuskus
  • 2 plastry mielonki
  • majonez
  • oliwa z oliwek

PRZYGOTOWANIE:

Cukinie umyć i pokroić pionowo i poziomo. Wykroić miąższ. Na patelni podsmażyć rozmrożony szpinak, przyprawić.  Miąższ z cukinii pokroić na kawałeczki i dodać do szpinaku, wymieszać. Pomidory umyć i pokroić w  plasterki, wrzucić na patelnię, dodać natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Zasmażyć. Farsz nakładać na cukinię. Na wierzch obłożyć kaszę kuskus i plasterki mielonki. Przełożyć do natłuszczonej blachy i piec 30 min w 180 stopniach. Po 30 minutach Całość polać majonezem i jeszcze przez chwilkę zapiec.

file1351527968



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...