Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40dag. fasolki szparagowej

40 dag.pieczonego mięsa

jajko

cebula

2 łyżki masła

szklanka rosołu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sol

pieprz

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na maśle. Do zagotowanego rosołu włożyć  umytą fasolkę i gotować 10 minut. Odcedzić. Mięso pokroić na plasterki. Składniki wymieszać i ułożyć w formie żaroodpornej. Zalać rozkłóconym jajkiem. Zapiekać 5 minut w temp.190 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...