Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

1 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki

1/2 kg. fasolki szparagowej

4 pomidory

1 cebula

olej

2 ząbki czosnku

łyżkeczka ostrej papryki w proszku

sol

pieprz

2 łyżki ziół

Przygotowanie

Fasolkę umyć, odciąć końcówki i ugotować w osolonej wodzie.W międzyczasie posiekać drobno cebule i zeszklić na  oleju. Dodać zmiażdżony czosnek, chwilę smażyć.Ugotowaną fasolę odcedzić, ostudzić. Po czym pokroić na kawałki.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Dodać do zeszklonej cebuli i czosnku. Chwilę podusić, dodać zioła i doprawić do smaku.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....