Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce

21 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce.

Odmiana w podawaniu fasolki szparagowej.

Czas : 45 minut

Składniki :

40 dag fasolki szparagowej
4 cienkie plasterki wędzonki ( np. krotoszyńska )
1 łyżka masła
½ łyżeczki soli
Szczypta mielonego pieprzu

Fasolkę umyć i obciąć końcówki .Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut od zagotowania. Odcedzić. W tym czasie kiedy fasolka się gotuje pociąć wędzonkę na paseczki i zarumienić na suchej patelni mieszając . Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko oprószyć mielonym pieprzem.
Ja podałam z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i maślanką .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...