Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce

21 sierpnia 2009,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Fasolka szparagowa podsmażana na wędzonce.

Odmiana w podawaniu fasolki szparagowej.

Czas : 45 minut

Składniki :

40 dag fasolki szparagowej
4 cienkie plasterki wędzonki ( np. krotoszyńska )
1 łyżka masła
½ łyżeczki soli
Szczypta mielonego pieprzu

Fasolkę umyć i obciąć końcówki .Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut od zagotowania. Odcedzić. W tym czasie kiedy fasolka się gotuje pociąć wędzonkę na paseczki i zarumienić na suchej patelni mieszając . Dodać masło. Włożyć odsączoną fasolkę i smażyć przewracając delikatnie przez 5 minut tak by się lekko obrumieniła. Lekko oprószyć mielonym pieprzem.
Ja podałam z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i maślanką .

 

nadesłane: Babciagramolka



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...