Fasolka szparagowa Bunią inspirowana

16 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

30 dkg fasolki (płaskiej) szparagowej

3 duże ząbki czosnku

3 łyżki oleju ryżowego

3 łyżki łuskanego słonecznika

Do sporządzenia mieszanki przypraw:

1/10 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

1/10 łyżeczki suszonego majeranku

1/10 łyżeczki kminku (może być mielony)

1/10 łyżeczki kolendry

1/10 łyżeczki białej gorczycy

1/10 łyżeczki granulowanego czosnku

1/10 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

1/10 łyżeczki cukru

1/10 łyżeczki prażonej cebulki

1/10 łyżeczki bazylii

1/10 łyżeczki oregano

1/10 łyżeczki cząbru

1/10 łyżeczki tymianku

1/10 łyżeczki rozmarynu

1/10 łyżeczki szałwii

1 kulka ziela angielskiego

Fasolkę gotujemy na parze „al. dente”.  W międzyczasie na suchej patelni prażymy słonecznik. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego fasolę i smażymy przez 5 minut. Dodajemy posiekane ząbki czosnku oraz mieszankę przypraw i smażymy jeszcze przez 2 minuty. Podajemy posypaną prażonym słonecznikiem.

Smacznego!

file1258377347



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...