Fasolka po bretońsku

23 sierpnia 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 1kg fasoli „Piękny Jaś”, 20 dag boczku wędzonego, 1 kg kiełbasy np. zwyczajnej, 2 duże marchewki, po kawałku pora i selera, czerwona papryka, 2 ogórki kiszone, 3 cebule, koncentrat pomidorowy(mała puszka), 4 łyżki pikantnego keczupu, sól, pieprz,łyżeczka przyprawa do fasolki po bretońsku, łyżeczka majeranku, olej do smażenia, 3 łyżki mąki.

Fasolę moczyć 12 godz. W tej samej wodzie ją ugotować wraz z pokrojonymi w  kostkę warzywami oraz boczkiem. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Gdy fasolę będzie miękka dodać kiełbasę oraz cebulę. Dodać koncentrat i keczup, dodać przyprawy. Zaciągnąć mąką rozrobioną z wodą.

Pyszny i sycący posiłek na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...