Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie
Artykuł zewnętrzny
Szybki posiłek z przygotowanych wcześniej potraw .
Czas : 30 minut
Składniki :
- 2 plastry pieczonego schabu
- 1 szklanka sosu od pieczeni ( bez śmietany )
- ½ szklanki wody
- 1 puszka fasolki białej w sosie własnym
- ½ puszki fasolki czerwonej w sosie własnym
- 2 duże cebule
- 1 łyżka oleju
- przecier pomidorowy do smaku ( ok.2 łyżeczek )
- sól
- pieprz mielony
- przyprawa do dań z fasoli ( ja użyłam Appetity – ale można użyć majeranku, papryki czerwonej Vegeta luzem – jak kto lubi )
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy fasole, wlać wodę .Chwilę dusić . Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli .
Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki .