Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie

9 maja 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Szybki posiłek z przygotowanych wcześniej potraw .

Czas : 30 minut

Składniki :

  • 2 plastry pieczonego schabu
  • 1 szklanka sosu od pieczeni ( bez śmietany )
  • ½ szklanki wody
  • 1 puszka fasolki białej w sosie własnym
  • ½ puszki fasolki czerwonej w sosie własnym
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżka oleju
  • przecier pomidorowy do smaku ( ok.2 łyżeczek )
  • sól
  • pieprz mielony
  • przyprawa do dań z fasoli ( ja użyłam Appetity – ale można użyć majeranku, papryki czerwonej Vegeta luzem – jak kto lubi )
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy fasole, wlać wodę .Chwilę dusić . Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli .

Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki .

file1273397785