Farfalle z wędzonym serem, orzechami i gruszką
Artykuł zewnętrzny
SKŁADNIKI:
na 1 porcję:
garść miksu sałat
1 gruszka
kilka orzechów włoskich
5dag sera wędzonego
odrobina tartej marchewki
makaron farfalle – ok 20 g
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, ocet
PRZYGOTOWANIE:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie – ma być al dente.
Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Gruszkę obieramy i kroimy w piórka, orzechy na połówki, marchew trzemy na grubej tarce.
Ser kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z solą, pieprzem i octem. Gotowy – mieszamy delikatnie z makaronem.
Na talerz nakładamy sałatę, posypujemy marchewką.
Następnie dodajemy makaron, gruszkę, orzechy i ser. Można ozdobić szczypiorkiem – smacznego :)