Farfalle z wędzonym serem, orzechami i gruszką

19 marca 2013, dodał: MP3-ka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 

na 1 porcję:
garść miksu sałat
1 gruszka
 kilka orzechów włoskich
5dag sera wędzonego
 odrobina tartej marchewki
makaron farfalle – ok 20 g
3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz, ocet
PRZYGOTOWANIE: 
Makaron gotujemy w osolonej wodzie – ma być al dente.
Następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Gruszkę obieramy i kroimy w piórka, orzechy na połówki, marchew trzemy na grubej tarce.
 Ser kroimy w kostkę.
Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z solą, pieprzem i octem. Gotowy – mieszamy delikatnie z makaronem.
Na talerz nakładamy sałatę, posypujemy marchewką.
Następnie dodajemy makaron, gruszkę, orzechy i ser. Można ozdobić szczypiorkiem – smacznego :)

file1363708195



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...