Farfalle z pomidorami, awokado i pstrągiem

24 marca 2013,
dodał: Mama_Justyny
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
makaron farfalle (kokardki)
200 g filetów z wędzonego pstrąga
250 g pomidorków koktajlowych
awokado
garść oliwek
4 łyżki oliwy
garść kiełków rzodkiewki
łyżka świeżej bazylii
sól, pieprz

1. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do naczynia, by wystygł.
2. Pomidorki kroimy na ćwiartki, a pstrąga na niewielkie kawałki.
3. Awokado myjemy, obieramy, kroimy na cząstki. Następnie wkładamy do miseczki i mieszamy z odrobiną oliwy i szczyptą soli.
4. W dużej misce łączymy wszystkie składniki, mieszamy i zostawiamy na kilka minut, by potrawa nabrała aromatu.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...