Fale Dunaju inaczej
Artykuł zewnętrzny
składniki:
- kostka margaryny
- op.cukru waniliowego Delecta
- 200g cukru pudru
- 5 jaj
- 375g mąki
- 200 ml mleka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta
- tabliczka gorzkiej czekolady
- Krem:200 g margaryny
- 200 g cukru pudru
- 250 g twarogu
Polewa:tabliczka gorzkiej czekolady
Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym Delecta, dodać żółtka, ma końcu mąkę z proszkiem do pieczenia Delecta, mleko i pianę z białek. Do wyłożonej pergaminem formy przełożyć 1/2 ciasta. Drugą część połączyć z roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Wyłożyć na jasne ciasto.Piec 45 min. w temp.160 stopni. Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodać twaróg. Wyłożyć na letnie ciasto, wstawić do lodówki na ok.1 godz. Czekoladę rozpuścić i polać ciasto.