składniki:
- 30 dag kapusty kiszonej
- 3 marchewki
- 4 ugotowane ziemniaki
- sól, pieprz
Gotujemy kapustę do miękkości. W osobnym garnku gotujemy obrane ziemniaki do tego stopnia aż będą mięciutkie. Ugotowane ziemniaczki ubijamy jak na pure, do ziemniaków dodajemy kapustkę oraz ugotowana pokrojoną z słupki marchewkę oraz przyprawy. Jeśli zupa jest mało kwaśna dodajemy sok z wywaru w którym zupka się gotowała, jeśli zupa jest zbyt rzadka posiłkujemy się ziemniakami i skrobia która wygotowała się w drugim garnku. Zupka smakuje rewelacyjnie, 4 dniowa kuracja gwarantuje 2 kg mniej, sama tego doświadczyłam. Zupka jest smaczna i sprawia uczucie sytości na długo.
Czy to oznacza, że jadłaś przez 4 dni tylko tą zupę? Czy spożywałaś ją na obiad przez 4 dni i tak schudłaś? :)
Jeśli to pierwsze, to muszę przyznać, że było to mało rozsądne!
Sam przepis jest OK – troszkę odtłuszczona wersja tradycyjnego kapuśniaku, ale absolutnie nie popieram diety składającej się wyłącznie z takiej zupy.
Warto pamiętać, że gotowane warzywa tracą sporą część witamin, więc dieta oparta tylko na gotowanych warzywach jest mocno niedoborowa!