Eton Mess – deser bezowy z truskawkami

20 lipca 2012,
dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 szt bezy duże,
0,5 l kremówka,
0,5 kg truskawki,
2 szt śmietan fix

Przygotowanie:

Truskawki umyte i obrane z szypułek przełożyć do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są bardzo kwaśne, dosłodzić do smaku cukrem pudrem .Bezy pokruszyć na kawałki.Zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan fixu (ale bez cukru ).W pucharkach układać warstwami pokruszone bezy, bitą śmietanę i truskawki. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

file1342770598



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...