Eton Mess – deser bezowy z truskawkami

20 lipca 2012,
dodał: alaaa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 szt bezy duże,
0,5 l kremówka,
0,5 kg truskawki,
2 szt śmietan fix

Przygotowanie:

Truskawki umyte i obrane z szypułek przełożyć do miseczki i delikatnie rozgnieć widelcem. Jeśli są bardzo kwaśne, dosłodzić do smaku cukrem pudrem .Bezy pokruszyć na kawałki.Zimną kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem śmietan fixu (ale bez cukru ).W pucharkach układać warstwami pokruszone bezy, bitą śmietanę i truskawki. Podajemy zaraz po przygotowaniu.

file1342770598



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....