Eskalopki cielęce

8 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki

* 4 sznycle z mięsa cielęcego z udźca,
* 2 jajka, 5 dag twardego,
* żółtego sera, np. parmezanu,
* 2 łyżki mąki,
* 4 łyżki oliwy,
* 4 plastry ananasa z puszki,
* 4 plastry pomidora,
* 8 oliwek 50 dag zielonej fasolki szparagowej,
*  50 dag zielonego groszku,
* 1 łyżeczka przyprawy KUCHAREK na lato,
*  po ½ łyżeczki suszonej bazylii Prymat i tymianku Prymat,
* sól,
* pieprz czarny mielony Prymat

file1286542479

Sposób przygotowania

Mięso rozbić, posypać przyprawą KUCHAREK na lato i ziołami, obtoczyć w mące, a następnie w rozbełtanym jajku. Smażyć na mocno rozgrzanej oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Plastry ananasa oraz pomidora obsmażyć na oliwie. Na usmażone eskalopki położyć plaster ananasa i pomidora jeden na drugim. Na wykałaczki nabić po 2 oliwki i wbić w eskalopki, poprzez ułożone plastry. Podawać z ugotowaną fasolką i groszkiem, polanymi tłuszczem spod smażenia.
Osobno podać smażone ziemniaki.

www.kucharek.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...