Filtry do parzenia herbaty Jan Niezbędny

16 grudnia 2013,
dodał: katarzyna@royalbrand
Artykuł zewnętrzny

Zima to czas, kiedy nie tylko stajemy się osłabieni i podatni na infekcje. Niskie temperatury i brak słońca sprawiają, że brakuje nam energii. Często wspomagamy się wtedy preparatami dostępnymi w aptece, zapominając, że doskonałe źródło energii znajduje się w naszej kuchni.

Dobrze zaparzona herbata potrafi postawić na nogi lepiej niż filiżanka mocnej kawy. Jest też od niej zdrowsza. Herbata jest źródłem teiny, czyli odpowiednika zawartej w kawie kofeiny. Występuje we wszystkich typach herbat, ale w różnych ilościach. Najwięcej posiada jej herbata czarna – ok. 100 mg na filiżankę, a najmniej zielona – ok. 15 mg. Obie substancje, kofeina i teina, pobudzają i poprawiają koncentrację, jednak ich działanie na ludzki organizm się różni. Kofeina niemal natychmiast przyspiesza krążenie krwi, gdyż jest bardzo szybko absorbowana przez organizm. Efekt nie trwa jednak długo. Teina jest wolniej przyswajana przez organizm, co wydłuża jej działanie.

Często nie jesteśmy w stanie cieszyć się wszystkimi walorami herbaty, gdyż większość z nas sięga po herbaty ekspresowe. Nie posiadają one tylu cennych składników, co herbaty liściaste, gdyż najczęściej zawierają drobne kawałki liści oraz pył herbaciany. Herbaty liściaste wydają nam się trudne w obsłudze, narzekamy także na pływające w szklance fusy.

Dzięki filtrom do parzenia herbaty marki Jan Niezbędny w prosty sposób będziemy mogli cieszyć się pełnią smaku i aromatu ulubionego napoju. W ofercie firmy znajdują się dwa warianty filtrów: do dzbanka oraz do filiżanki i kubka.

Podłużne filtry, odpowiednie do zaparzania herbaty w dzbanku, idealnie sprawdzą się, kiedy chcemy przygotować większą ilość naparu. Filtr z herbatą umieszczamy w dzbanku, tak, by górna część wystawała na zewnątrz i przykrywamy go pokrywką. Praktycznym rozwiązaniem są także filtry przeznaczone do kubka i filiżanki. W opakowaniu znajduje się specjalny patyczek, którym przekłuwamy filtr i zawieszamy go na krawędziach naczynia. Po zaparzeniu herbaty wyrzucamy zużyty filtr, a patyczek zostawiamy do kolejnego użycia.

Dzięki filtrom parzenie herbaty jest proste i trwa dokładnie tyle, ile chcemy. Warto o tym pamiętać, gdyż od czasu parzenia herbaty zależą jej właściwości. Aby otrzymać napój, który nas pobudzi, należy skrócić czas parzenia herbaty do 3 minut. Dzięki wydłużeniu czasu parzenia otrzymamy napar relaksujący.



FORUM - bieżące dyskusje

jaki nastrój macie dziś...?
Oj, ból głowy potrafi uprzykrzyć dzień. Coś o tym wiem, niestety.
Black Friday
Fakt, można trafić świetne okazje przy likwidacji. Jak tam dziewczyny, skorzystałyście na tegorocznym Black Friday?
Wędkowanie
To rzeczywiście może być trudne, choć podobno ta "cisza" natury ma relaksujące działanie.
Pochwalcie się ostatnimi zakupami :…
Brzmi jak coś milutkiego i ciepłego. Jaki kolorek tego zestawu?

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.