Elegancka zupa truskawkowa

30 czerwca 2010, dodał: julicha
Artykuł zewnętrzny

900 g truskawek

75ml soku pomarańczowego

75 ml soku z białych winogron

2 łyżki mąki kukurydzianej

pół szklanki wody

75 g miodu płynnego

1 łyżka stołowa soku z cytryny

biszkopty/herbatniki

Zmiksuj truskawki, przetrzyj mus przez sito by usunąć pestki. Zmieszaj sok pomarańczowy i winogronowy, miód i mus truskawkowy w garnku grzejąc na bardzo małym ogniu, tak by miód się rozpuścił. Zmieszaj mąkę z wodą by utworzyły jednolitą masę; wlej do gorącej zupy ciągle mieszając by uniknąć grudek. Kiedy zupa zgęstnieje, dolej sok z cytryny. Udekoruj kawałkami biszkoptów lub herbatników (dobre są kocie języczki).

file1277890973



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺