Elegancka zupa truskawkowa

30 czerwca 2010,
dodał: julicha
Artykuł zewnętrzny

900 g truskawek

75ml soku pomarańczowego

75 ml soku z białych winogron

2 łyżki mąki kukurydzianej

pół szklanki wody

75 g miodu płynnego

1 łyżka stołowa soku z cytryny

biszkopty/herbatniki

Zmiksuj truskawki, przetrzyj mus przez sito by usunąć pestki. Zmieszaj sok pomarańczowy i winogronowy, miód i mus truskawkowy w garnku grzejąc na bardzo małym ogniu, tak by miód się rozpuścił. Zmieszaj mąkę z wodą by utworzyły jednolitą masę; wlej do gorącej zupy ciągle mieszając by uniknąć grudek. Kiedy zupa zgęstnieje, dolej sok z cytryny. Udekoruj kawałkami biszkoptów lub herbatników (dobre są kocie języczki).

file1277890973



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...