Elegancka zupa truskawkowa

30 czerwca 2010, dodał: julicha
Artykuł zewnętrzny

900 g truskawek

75ml soku pomarańczowego

75 ml soku z białych winogron

2 łyżki mąki kukurydzianej

pół szklanki wody

75 g miodu płynnego

1 łyżka stołowa soku z cytryny

biszkopty/herbatniki

Zmiksuj truskawki, przetrzyj mus przez sito by usunąć pestki. Zmieszaj sok pomarańczowy i winogronowy, miód i mus truskawkowy w garnku grzejąc na bardzo małym ogniu, tak by miód się rozpuścił. Zmieszaj mąkę z wodą by utworzyły jednolitą masę; wlej do gorącej zupy ciągle mieszając by uniknąć grudek. Kiedy zupa zgęstnieje, dolej sok z cytryny. Udekoruj kawałkami biszkoptów lub herbatników (dobre są kocie języczki).

file1277890973



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...