Eksplozja smaku

28 lipca 2010, dodał: Katarzyna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

mieszanka sałat
1 pierś z kurczaka
połówka pomarańczy
połówka owocu granatu
jogurt naturalny
oliwa z oliwek
Winiary Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy

Przygotowanie:

Sałatę mieszamy z oliwą z oliwek i sosem sałatkowym Winiary (koperkowo-ziołowym). Wykładamy na talerz.

Pierś z kurczaka grillujemy lub podsmażamy, kroimy w paski i wykładamy na sałatę.

Wydłubujemy pestki z połówki granatu i posypujemy sałatę. Dodajemy ćwiartki pomarańczy.

Całość polewamy jogurtem naturalnym wymieszanym z kilkoma kroplami soku z pomarańczy i startą skórką pomarańczową.

Szybko, smacznie i oryginalnie – idealna sałatka na lato i do grilla



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...