Dżem z czarnej porzeczki

19 sierpnia 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI: 6 kg owoców z czarnej porzeczki, 5 opakowań żel-fixów do dżemów, 2 galaretki wiśniowa, 3 kg cukru.

Owoce umyć, przebrać, zasypać i rozgnieść. Zagotować. Dodać żel-fixy i  galaretki, gotować 5 min. Dżem przełożyć do wyparzonych słoiczków. Pasteryzować 2 min.

Taki dżem zawsze robiła moja mama…

file1313776366



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...