Dżem z cukinii

19 lipca 2012,
dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

5 kg cukinii żółtej

1 kg cukru

5 opakowań galaretki cytrynowej

Sposób przygotowania:

Cukinie obieramy ze skórki, kroimy na pół, a następnie wyjmujemy łyżką nasiona. Później ścieramy cukinię na tarce lub przy pomocy robota kuchennego. Tak przygotowaną cukinię przekładamy do garnka i gotujemy do rozgotowania. Dodajemy cukier i gotujemy około 10 minut. Po upływie 10 minut dodajemy galaretki i gotujemy do momentu, gdy połączą się z  dżemem. Następnie gorący przekładamy do słoików, zakręcamy dokładnie i  odstawiamy pokrywką w dół. Po upływie doby odstawiamy do spiżarki :)

file1342731092



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...