Dżem wiśniowy

19 lipca 2012,
dodał: myszka9988
Artykuł zewnętrzny

file1342691747

składniki:

1 kg wydrylowanych wiśni
1 szklanka surowego soku z jabłek
2 szklanki cukru

W szerokim rondlu mieszamy sok jabłkowy z cukrem i cały czas podgrzewamy na małym ogniu. Gdy cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy wiśnie i
gotujemy na średnim ogniu przez 20-25 min ( czas gotowania zależy od wielkości owoców).
Gorący dżem wykładamy do wygrzanych, czystych pozbawionych zapachów słoików, dokładnie zamykamy, pasteryzujemy w temp. 90 stopni C. Przez 15
min. Potem ustawiamy w chłodnym i ciemnym miejscu.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....