Dynia marynowana

3 listopada 2013,
dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 kg obranej dyni

– 375 g cukru

– 250 ml octu

– 750 ml wody

– 5 goździków

Przygotowanie:

Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i goździki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie miękka. Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...