Dynia marynowana | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Dynia marynowana

3 listopada 2013, dodał: Izabela77
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 1 kg obranej dyni

– 375 g cukru

– 250 ml octu

– 750 ml wody

– 5 goździków

Przygotowanie:

Obraną dynię kroimy na wąskie kawałki a później na kostkę. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i goździki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie miękka. Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak stawiać granice innym ludziom?
Niektórzy obawiają się, że sztywne ustalenie granic pozbawia szansy na bliską relację, ale...
Błędy w komunikacji - 12 zdań, któr…
Czego nie mówić będąc w związku? 1. Nie masz nic do gadania. Chodzi o wszystkie zdania ograniczające...
Jedzenie, które zmniejsza ryzyko ch…
Nowe badania opublikowane w czasopiśmie "BMC Medicine" przekonują, że jedząc orzechy zamiast jajek możemy...
Podwyżka renty socjalnej
Sejm zajmuje się projektem podwyżki renty socjalnej. Świadczenie ma wzrosnąć aż trzykrotnie! Dzięki...