Dwa grillowane dzwonki z łososia z warzywami z wody ze śnieżnym dipem
Artykuł zewnętrzny
Dwa grillowane dzwonki z łososia z warzywami z wody ze śnieżnym dipem
Dzwonki łososia skropić sokiem z cytryny, lekko posmarować oliwą z oliwek, gotową przyprawą do ryb sprószyć łososia, grillować ok. 15-20 min
ugotować dwa ziemniaki, kilka różyczek brokułu i 4 średnie marchewki (po ugotowaniu przekroić na pół)
dip:
5 łyżek jogurtu greckiego ( ja używam z lidla),
2 łyżeczki chrzanu tartego,
2 ząbki czosnku (sprasować),
Drobno posiekany szczypior i koperek,
Odrobina startej skórki z cytryny,
Wszystko wymieszać.
Na talerz ułożyć z jednej strony dzwonki z drugiej warzywa a w dolnym prawym „rogu” talerza dip.