Duszone żeberka z cebulą
Składniki:
żeberka wieprzowe – 800 gramów
Gulasz Naturalnie smaczne Knorr – 1 opakowanie
cebula – 2 sztuki
sól – 1 szczypta
pieprz – 1 szczypta
czerwona papryka – 1 szczypta
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny – 3 łyżki
pomidory pelatti z puszki – 1 opakowanie
ząbek czosnku – 2 sztuki
Sposób przygotowania:
1. Sól, pieprz, czerwoną paprykę i posiekany czosnek wymieszaj razem. Powstałą marynatą oprósz oczyszczone z tłuszczu żeberka i odłóż w chłodne miejsce na około 30 – 40 minut.
2. Po tym czasie żeberka obsmaż z obu stron w garnku, w którym będziesz gotować potrawę.
3. Obsmażone żeberka przełóż na bok, na talerz. W tym samym garnku podsmaż cebule pokrojone w półplasterki, dodaj pomidory, 400ml wody oraz Gulasz Naturalnie smaczne Knorr dla idealnej gęstości sosu. Całość zagotuj.
4. Do gotującego się sosu włóż ponownie żeberka. Mięso duś pod przykryciem do miękkości około 1 godzinę. Gotowe żeberka podawaj z purre z ziemniaków.