Duszone jarzyny

4 października 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Potrawa ta jest nie tylko łatwa w wykonaniu, ale również smaczna i orzeźwiająca.

Składniki:

50 dag papryki
40 dag pomidorów
1 większa cebula
1 łyżeczka cukru
4 łyżki oleju
sól
pieprz

1 łyżka Vegety

file1286200015

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym na patelni oleju podsmaż cebulę pokrojoną na listki. Dodaj cukier, paprykę pokrojoną na małe kawałki i duś, dopóki nie będzie prawie miękka. Następnie włóż na patelnię obrane i pokrojone w kostkę pomidory, łyżkę Vegety. Duś w dalszym ciągu dopóki woda nie wyparuje. Dodaj soli i pieprzu do smaku.

(Wartość energetyczna 1 porcji 133/559 kcal/J

Dobre rady

Jarzyny będą o wiele smaczniejsze, jeżeli papryka podczas duszenia zachowa jędrność Dlatego najlepiej jest użyć szerokiej patelni, aby woda prędko wyparowała.

www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz