Duszone jarzyny

4 października 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Potrawa ta jest nie tylko łatwa w wykonaniu, ale również smaczna i orzeźwiająca.

Składniki:

50 dag papryki
40 dag pomidorów
1 większa cebula
1 łyżeczka cukru
4 łyżki oleju
sól
pieprz

1 łyżka Vegety

file1286200015

Sposób przygotowania:

Na rozgrzanym na patelni oleju podsmaż cebulę pokrojoną na listki. Dodaj cukier, paprykę pokrojoną na małe kawałki i duś, dopóki nie będzie prawie miękka. Następnie włóż na patelnię obrane i pokrojone w kostkę pomidory, łyżkę Vegety. Duś w dalszym ciągu dopóki woda nie wyparuje. Dodaj soli i pieprzu do smaku.

(Wartość energetyczna 1 porcji 133/559 kcal/J

Dobre rady

Jarzyny będą o wiele smaczniejsze, jeżeli papryka podczas duszenia zachowa jędrność Dlatego najlepiej jest użyć szerokiej patelni, aby woda prędko wyparowała.

www.podravka.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Ile w Was jest narcyzmu?
U mnie narcyzmu jest coraz mniej, akceptuję nawet objawy starzenia :)
dodatkowa gotówka na wesele
Już te wesela nie są tak wystawne, bo ludzie zmądrzeli jak kryzys nastał i inflacja...
Święta Bożego Narodzenia
A ja jem to, co lubię, nie daję się omamić tradycji z jej uświęconymi daniami:)
Dieta przy kamicy nerkowej.
Szczawiany są tu niewskazane, np. obecne w tak zdrowym niby szpinaku...