Duszona wołowina w winnym sosie po angielsku. Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet! Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Duszona wołowina w winnym sosie po angielsku

12 sierpnia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1 i 1/2 kilograma młodej wołowiny
17 dag boczku
oliwa
kilka cebul lub 10 małych szalotek
15 pieczarek
łyżka tymianku
natka pietruszki
4 marchewki małe
10 ząbków czosnku
500 ml czerwonego wina wytrawnego
500 ml bulionu wołowego
sól, pieprz

Zasmażka
50 g masła
50 g mąki

Oliwę rozgrzać w rondlu, dodać boczek pokrojony w kostkę  i wołowinę pokrojoną w kostkę, podrumienić z obu stron. Mięso na chwilę zdjąć z patelni. Włożyć pokrojoną w kostkę marchewki i całe, małe pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Dodać mięso, podsmażyć, dodać czosnek i zioła. Zalać winem i bulionem i gotować na małym ogniu około 2 do 3 godzin.

Zrobić zasmażkę z mąki na maśle. Dodać do mięsnego wywaru. Podawać z puree lub makaronem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...