Duszona sola na warzywach | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Duszona sola na warzywach

28 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki (2 porcje):

– 2 marchewki

– 2 małe cebule

– ½ pora

– ½ korzenia selera

– 2-3 filety z soli

– sok z 1 cytryny

– pieprz kolorowy

– sól

Przygotowanie:

Rybę solimy, oprószamy pieprzem i zalewamy z sokiem z cytryny. Marynujemy w czasie się warzyw.

Do szerokiego rondla wlewamy ok. 1 l wody, dodajemy płaską łyżeczkę soli. Do wody wkładamy obrane warzywa: selera przekrawamy na pół. Warzywa gotujemy na wolnym ogniu ok. 25 minut. Po tym czasie na jarzynach układamy zamarynowane filety i dusimy 10 minut.

Duszoną solę podajemy z bukietem warzyw.

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...