URODA I ZDROWIE

Duszona kapusta z kiełbasą

6 lutego 2011, dodał: milady

Mój przepis jest do serwowania na obiad na zimowo-jesienne chłody. Co najważniejsze danie jednogarnkowe, a syte.

Składniki:

1 kg kapusty kiszonej

1 kg kiełbasy cienkiej

1 łyżeczka kminku (jeśli ktoś lubi to więcej)

6 łyżek cukru

1 duży słoik koncentratu pomidorowego

Wykonanie:

pokroić kapustę na mniejsze paski, kiełbasę na talarki.

W garnku przekładać na przemian: kapusta, posypać kminkiem i kiełbasa, kapusta, kminek …

Zalać całość wrzącą wodą (do pełna). Dusić około 3 godz. Konsystencja tego dania powinna być jak w bigosie. Pół godz. przed zakończeniem dodać koncentrat i cukier.

Danie podajemy z chlebem ewentualnie z bułką. Smacznego


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz