Dufinki by Yvonne

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

25 dkg ugotowanych ziemniaków

1 jajko

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka mąki pszennej

1 łyżka śmietany 12%

½ łyżeczki soli

olej do smażenia

Ziemniaki mielimy maszynką o drobnych oczkach. Wszystkie składniki (oprócz oleju) mieszamy ze sobą, a następnie wyrabiamy średnio gęste ciasto. Z ciasta formujemy kulki, a z nich wałeczki (można także smażyć dufinki w postaci kulek). Smażymy 3 minuty w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.

Smacznego!

file1258473804



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...