Dufinki by Yvonne

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

25 dkg ugotowanych ziemniaków

1 jajko

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżka mąki pszennej

1 łyżka śmietany 12%

½ łyżeczki soli

olej do smażenia

Ziemniaki mielimy maszynką o drobnych oczkach. Wszystkie składniki (oprócz oleju) mieszamy ze sobą, a następnie wyrabiamy średnio gęste ciasto. Z ciasta formujemy kulki, a z nich wałeczki (można także smażyć dufinki w postaci kulek). Smażymy 3 minuty w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu.

Smacznego!

file1258473804



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...