Duet kremów szparagowych

6 maja 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

300 g białych i zielonych szparagów
2 nieduże ziemniaki
1 cebula
100 ml oliwy z oliwek
2 x 500 ml rosołu warzywnego Kucharek
200 ml śmietany 36%
Sól czosnkowa Prymat, pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Cukier
80 g krewetek 16/20
½ łyżeczki imbiru Prymat
½ łyżeczki sambal oelek
1 łyżka upalonych ziaren słonecznika
W dwóch garnkach zagotować po 500 ml rosołu warzywnego. Na oliwie z oliwek podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie dodać ją do gotujących się wywarów. Szparagi umyć, obrać i włożyć do wywaru, każdy rodzaj osobno. Zupy doprawić do smaku cukrem oraz solą czosnkową i pieprzem Prymat. W celu zagęszczenia zupy można dodać do każdej z nich po jednym ziemniaku. Zupy zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji i zabielić śmietaną. Krewetki zamarynować w oliwie z oliwek, imbirze i sambal oelek, zgrillować i podawać wraz z zupą. Całość posypać upalonymi ziarnami słonecznika. .

na podstawie: www.prymat.pl



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...