Drożdżówka z rabarbarem z kruszonką

28 września 2011, dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Wieczorem:

1 szkl. oleju
2 szkl. mleka
2 szkl. cukru
6 całych jajek
szczypta soli
10 dkg drożdży świeżych

Nazajutrz:

1 kg mąki pszennej
skórka pomarańczowa
obrany i pokrojony w kostkę rabarbar (ok. 40-50 dag)

Wszystkie składniki włożyć wieczorem do miski i pozostawić na noc (nie wolno mieszać ani ugniatać).
Na drugi dzień dosypać przesianą mąkę, skórkę pomarańczową oraz pokrojony rabarbar. Ciasto wyrobić i wlać do formy, a gdy podrośnie włożyć do zimnego piekarnika. Posypać kruszonką. Piec około 1 godz. w 170*C.
Smacznego! :)

file1317212852



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...