Drożdżówka z rabarbarem z kruszonką

28 września 2011,
dodał: ilka_86
Artykuł zewnętrzny

Wieczorem:

1 szkl. oleju
2 szkl. mleka
2 szkl. cukru
6 całych jajek
szczypta soli
10 dkg drożdży świeżych

Nazajutrz:

1 kg mąki pszennej
skórka pomarańczowa
obrany i pokrojony w kostkę rabarbar (ok. 40-50 dag)

Wszystkie składniki włożyć wieczorem do miski i pozostawić na noc (nie wolno mieszać ani ugniatać).
Na drugi dzień dosypać przesianą mąkę, skórkę pomarańczową oraz pokrojony rabarbar. Ciasto wyrobić i wlać do formy, a gdy podrośnie włożyć do zimnego piekarnika. Posypać kruszonką. Piec około 1 godz. w 170*C.
Smacznego! :)

file1317212852



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....