Drobiowe szaleństwo

22 lutego 2012, dodał: simaril
Artykuł zewnętrzny

Przepis ten pasuje do każdego mięsa drobiowego. Polecam szczególnie do piersi z kurczaka.

podwójna pierś z kurczaka

pół łyżeczki kucharka

2 łyżeczki słodkiej papryki

przyprawa do grilla

przyprawa do kurczaka

oliwa z oliwek

Przyprawy wsypujemy do miseczki i mieszamy z oliwą z oliwek do uzyskania konsystencji papki. W to wkładamy pokrojoną na kotlety pierś z kurczaka i odstawiamy na noc do lodówki (może być krócej).

smażymy na patelni grillowej bądź na grillu do miękkości. Podajemy z sosem czosnkowym i jakąś sałatką.

danie robi furorę wśród moich znajomych



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...