Drobiowe bliźniaczki

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś kurczaka

10 suszonych śliwek bez pestek

1 łyżeczka Smakomyku lub soli

1 łyżeczka białego mielonego pieprzu

5 łyżek oleju do smażenia

5 wykałaczek

Wykonanie:

Pierś kroimy ukośnie w plastry. Dłuższe plastry przekrajamy w poprzek na pół. Każdy plaster delikatnie rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron solą (SmakoMykiem) i pieprzem. Śliwkę suszoną owijamy mięsem i nabijamy na wykałaczkę po 2 roladki.

Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Smacznego!

file1256826544



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...