Drobiowe bliźniaczki

29 października 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 pojedyncza pierś kurczaka

10 suszonych śliwek bez pestek

1 łyżeczka Smakomyku lub soli

1 łyżeczka białego mielonego pieprzu

5 łyżek oleju do smażenia

5 wykałaczek

Wykonanie:

Pierś kroimy ukośnie w plastry. Dłuższe plastry przekrajamy w poprzek na pół. Każdy plaster delikatnie rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron solą (SmakoMykiem) i pieprzem. Śliwkę suszoną owijamy mięsem i nabijamy na wykałaczkę po 2 roladki.

Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

Smacznego!

file1256826544



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.