Drobiowa zapiekanka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Drobiowa zapiekanka

3 października 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

700 g filetu z kurczaka,

1/2 kg marchewki,

1/2 kg pieczarek,

3 cebule,

puszka groszku,

3 łyżki oleju rzepakowego,

400g żółtego sera,

150g przecieru pomidorowego,

150g majonezu,

2 łyżki przyprawy do kurczaka,

2 łyżki maggie,

sól, pieprz.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić na małe porcje, delikatnie rozbić. Oprószyć przyprawą do kurczaka. Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, pokroić kostkę, podsmażyć na 3 łyżkach oleju. Grzyby oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do cebuli, dusić ok. 10min na małym ogniu, wymieszać z odsączonym groszkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem, rozsmarować na mięsie. Marchew oczyscić, wyłożyć na grzyby. Posypać startym serem. Majonez zmieszać z przecierem i maggie. Sosem polać zapiekankę. Piec ok. 75min w temp. 180st.

file1380817277

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz