Dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

11 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

3 filety z dorsza

400 g młodych ziemniaków

2 awokado

100 g groszku cukrowego

2 łodygi selera naciowego

oliwa z oliwek

sok z cytryny

2 łyżki mąki

sól, pieprz, papryka słodka, oregano

ziemniaki dokładnie szorujemy, mniejsze kroimy na pół, większe na ćwiartki,

polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz, paprykę i oregano, mieszamy,

pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez ok. 30 min,

ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem,

obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor,

awokado kroimy wzdłuż na pół, następnie w plasterki, rozkładamy na talerzach,

na awokado układamy groszek i pokrojony w półksiężyce seler naciowy,

sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem,

obok sałatki układamy dorsza i ziemniaki

file1268296404



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...