Dorsz z zieloną sałatką i ziemniakami

11 marca 2010, dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

3 filety z dorsza

400 g młodych ziemniaków

2 awokado

100 g groszku cukrowego

2 łodygi selera naciowego

oliwa z oliwek

sok z cytryny

2 łyżki mąki

sól, pieprz, papryka słodka, oregano

ziemniaki dokładnie szorujemy, mniejsze kroimy na pół, większe na ćwiartki,

polewamy oliwą, dodajemy sól, pieprz, paprykę i oregano, mieszamy,

pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez ok. 30 min,

ryby skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem,

obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor,

awokado kroimy wzdłuż na pół, następnie w plasterki, rozkładamy na talerzach,

na awokado układamy groszek i pokrojony w półksiężyce seler naciowy,

sałatkę polewamy oliwą, sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem,

obok sałatki układamy dorsza i ziemniaki

file1268296404



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...