Szybki domowy żurek

29 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

10 dag. wędzonego boczku

20 dag. wędzonych kości wieprzowych

ziele angielskie Kamis

listek laurowy Kamis

3 ząbki czosnku

pieprz

sol

1 cebula

2 jajka

10 dag. białej kiełbasy

majeranek Kamis

50 ml. śmietany

300ml. białego barszczu

Przygotowanie:

Kości wrzucić do litra wody, dodać listek laurowy i ziele angielskie. Po 40 minutach gotowania z wywaru wyjąć kości, a dodać sól, pieprz i majeranek.Boczek pokroić w kostkę i przesmażyć  na patelni.Do boczku dodać posiekaną cebulę i czosnek. Do wywaru z kości dodać barszcz biały i zagotować. Do barszczu dodać boczek z cebulą i znowu zagotować. Do zupy włożyć białą kiełbasę i doprawić śmietaną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz