Domowe hamburgery

28 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

50dag.mielonej wołowiny

żółtko

łyżka mieszanych ziół/wg uznania/

posiekana cebula

olej

sól

pieprz

Przygotowanie:

Mięso, żółtko, zioła i cebulę wyrobić na gładką masę, doprawić solą i  pieprzem do smaku. Uformować 4 okrągłe, płaskie hamburgery. Na patelni rozgrzać olej. Szybko zrumienić hamburgery z jednej strony, odwrócić, zrumienić z drugiej, a następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć. Podawać z  surówką  i z ciepłymi bułeczkami.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....