Domowe chipsy ziemniaczane

2 listopada 2010, dodał: dorka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
ok. 1 kg. małych ziemniaków,

olej do smażenia,

przyprawy do posypania: tarty ser parmezan, mielona papryka, sól czosnkowa, zioła prowansalskie lub inne wg. uznania.

Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować lub obrać, pokroić w cienkie plasterki, osuszyć w papierowym ręczniku. W rondlu rozgrzać olej, wkładać partiami plasterki, smażyć ok. 5min. – wyjąć, osączyć. Ostudzone plasterki wrzucić ponownie na rozgrzany olej i usmażyć na rumiano. Gotowe chipsy posypać wg uznania:

serowe – solą i tartym parmezanem,

czosnkowe – solą czosnkową,

paprykowe – zmieloną papryką i solą,

ziołowe – ziołami, które lubimy, solą, itp.

file1288721619



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdzie chodzicie w weekendy na impre…
Ja z całą rodziną często w weekendy wybieramy się do Energylandii w Zatorze. Mnóstwo...
odpryskujący lakier
Dla wzmocnienia i przedłużenia trwałości manicure możesz wykorzystać specjalne produkty typu top...
Jak schudnąć po ciąży
Aby podkręcić redukcję tłuszczu i w jak najszybszy sposób schudnąć po ciąży dzięki ćwiczeniom,...
Skręcanie włosów
Najprostszym sposobem jest związanie włosów w warkocz i pozostawienie ich na parę godzin. Najlepszy...